Whatsapp Bilgi

Bakan Varank’ın açılışını gerçekleştirdiği fabrikalardan biri de Yavuz Makina

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çorum ziyareti kapsamında TSO Fuar Alanı’nda düzenlenen törende, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyete başlayan 25 fabrika ile 4 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışı yapılan fabrikalardan biri de yerli kağıt bardak makinalarının üretimini yapan Yavuz Makina.

Bakan Varank’ın açılışını gerçekleştirdiği fabrikalardan biri de Yavuz Makina

Toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, birçok iş insanı ve Yavuz Makina Genel Müdürü Enes Yavuz’da katıldı.

Bakan Varank, açılış töreninin ardından kentteki iş insanlarıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda istişare toplantısında bir araya geldi. Varank, Çorum’un 2021 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 300 artışla 2 milyar 600 milyon dolara yükselttiğini işaret ederek, yatırımcılara teşekkür etti.

150’YE YAKIN İSTİHDAM

Yavuz Makine Genel Müdürü Enes Yavuz, 2020 yılında kurulan Çorum’daki fabrikanın yanı sıra İstanbul’da Bayrampaşa ve Başakşehir’de de üretim yerlerinin olduğunu dile getirerek 150 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

Yavuz, “Türkiye’nin en donanımlı mühendislerinin çalıştığı tesislerde, elektrik tasarrufu en üst düzeyde olan kâğıt bardak makinalarının üretimini gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge alanına yatırım yapmaya devam ediyoruz, makinelerimizi şimdiye kadar görülmemiş bir biçimde geliştirdik. Hem elektrik tasarrufu hem de karton bardak makinaları alanında rakipsiz makinalar üretiyoruz., 2022 yılında çok daha fazla makine üretmeyi hedeflemekle beraber hedefimiz 7/24 teknik servis desteği, satış sonrası hizmetleri ve de yedek parça teminiyle hedefimiz karton bardak üretim makinaları çözüm ortağı olmaktır. En ekonomik ve kaliteli karton bardak makinaları projeleri üzerinde çalışıp sistem kurmak, çözüm üretmektir. Kısa vadede Türkiye ve birçok ülkede karton bardak makinaları projeleri üreten firmalardan birisi olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.